Boodschappen uit de natuur

Op Als je merkt dat je niet zo scherp bent en frisse ideeën nodig hebt is er eigenlijk maar één echte oplossing: je laten helpen door de boodschappen uit de natuur!

Dus trek je jas aan en ga naar buiten! Maak je in je eentje een eigen rondje en neem de tijd!

Tips:

  • Wandel door de natuur en vertraag je pas, wat neem je waar?
  • Zet al je zintuigen open. Wat hoor je, wat zie je, wat ruik je, wat voel je?
  • Als je zo loopt, wie of wat kruist je pad, waar valt jouw oog op? Welke boodschap brengt het je?

De kunst is te zijn in de natuur en je te laten verrassen door dat wat je aandacht trekt. Vaak zit hier een waardevolle boodschap in verborgen en kun je deze boodschap vertalen naar de vraag waarmee je de natuur in bent gegaan. Boodschappen uit de natuur zijn dus een krachtige hulpbron. 

Zelf heb ik meermalen ervaren hoe boodschappen uit de natuur je kunnen helpen. Met een vraag ging ik op pad en al wandelend sprongen er dingen in het oog of hoorde ik wat. Ik pakte dit op als aanwijzing en aan het einde van de wandeling ontstond een helder beeld als antwoord op mijn vraag, met de ingrediënten die ik onderweg was tegengekomen. Dit vroeg van mij wel de kunst van loslaten en niet iets bewust willen vinden. Het vroeg om overgave en vertrouwen dat wat ik nodig heb op mijn pad komt.  

Mooi meegenomen: door bewuster te zijn in de natuur, train je je waarnemingsvermogen. Zoals je in de natuur dingen gaan opvallen en op je pad komen, zo zal dat ook zijn in je werk. Win-win dus! 

In mijn coachingspraktijk maak ik hier ook gebruik van als het passend is in het traject. Bij transformational coaching lees je meer over een coachtraject en de andere vormen waarin ik coaching biedt.

#BewustZijn #presence #waarnemingsvermogen #zintuigenopscherp

Foto: Camperduin, Nederland. Eigen archief. 

0 reacties