Organisatie­advies

Aandacht voor jouw organisatievraagstuk onder het motto “doen wat werkt”!

Ik help organisaties flink vooruit bij vragen over (nieuwe) richting, (her)inrichting, verbetering het van resultaat, processen en samenwerking. Vraagstukken die gaan over andere manieren van werken en nieuw gedrag. Ik help het liefst organisaties, waar mensen bereid zijn te kijken naar hun eigen rol en openstaan voor nieuwe perspectieven. De flinke stap vooruit voor organisaties maak ik op verschillende manieren mogelijk. Om te beginnen door díe vraag te stellen, die naar de kern gaat en helderheid brengt over wat er daadwerkelijk speelt. Mijn vraag is raak en doeltreffend, waardoor gesprekken direct een andere wending krijgen. Er is onmiddellijk herkenning en erkenning. Dat zorgt ervoor dat we het kunnen hebben waar het werkelijk over gaat. Doordat ik complexe zaken eenvoudig verwoord, ontstaat een helder beeld voor management en medewerkers. Vanuit dit beeld ontstaat de goede discussie en komen nieuwe perspectieven naar voren. Mijn ervaring is, dat een stap vooruitzetten met de organisatie, ook vraagt om een stap vooruit te zetten met jezelf. Ik heb dan ook oog voor ieders persoonlijke groei vanuit zijn/ haar eigen rol. Een veilige omgeving om die stappen te zetten is daarbij van groot belang en daar zorg ik dan ook voor. Zoals gezegd is mijn motto “doen wat werkt”. Voor mij betekent dat ik steeds weer kijk wat passend is voor de organisatie of de persoon. Daarbij combineer ik mijn kennis en ervaring met wat ik zie, hoor, denk en voel.
*Foto: David Doubilet voor National Geographic Gevonden met de zoektermen “twee werelden samen”. Het symboliseert voor mij hoe ik kijk en werk. Uitgezoomd om het geheel te zien en de eigenheid van beide werelden. Om vervolgens helderheid te scheppen en een oplossing aan te dragen die past voor het (grotere) geheel. Hier graag te zien én de eigenheid, dus het accent toevoegen.
Ook flink vooruit met jouw organisatie en doen wat werkt? Ik heb de volgende opties:

Ontwikkel­traject

Traject gericht op wat nodig is om de organisatie in beweging te brengen én wat jijzelf nodig hebt om jouw organisatie verder te ontwikkelen. Een combinatie van advies, coaching en sparring.

Kwartier maken

Als ‘expeditieleider’ verken ik het speelveld, bied ik nieuw perspectief en verbind ik de partijen om tot nieuwe samenwerking of nieuwe werkwijze te komen.

Organisatie advies

Op maat advies over de richting van de organisatie, inrichting en processen.

Sparring

In gesprek over daar waar je in de organisatie of jouw team tegenaan loopt. In twee uur heb je inzichten en helder wat jouw vervolgstap is.
|

Rob (Manager quality IT)

“Jesse is een adviseur die zich met hart en ziel verbindt aan de problematiek in de organisatie. Met een scherpe geest weet Jesse zeer snel te schakelen tussen inhoudelijke aspecten en relationele aspecten die een rol spelen. Ik heb Jesse leren kennen als een unieke, betrouwbare en scherpe adviseur. Een ware rots in de branding in het tumult van een organisatie­veranderingstraject.”
|

Meltem (financieel directeur)

“Met Jesse is het mogelijk om in een heel korte tijd, zelfs telefonisch, tot inzichten te komen bij organisatie en team vraagstukken. Zij beheerst het systemisch kijken zonder oordeel en is in staat de situatie effectief te doorgronden. Zelfs binnen een uur kan zij duidelijkheid geven over een kwestie.”

Kijk bij transformational coaching hoe ik van dienst kan zijn op het vlak van jouw persoonlijke groei.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Ik drink graag een kop thee met je om kennis te maken.

Mail me, bel me (06-53271999) of laat via het contactformulier een reactie achter om een afspraak te maken.