Present zijn maakt het verschil!

Ik geloof dat de kwaliteit van je aanwezigheid dé basis is voor een goed resultaat. Present zijn maakt alle verschil. 

Nog nergens heb ik het zo mooi gezien, als in de real life serie, die gemaakt is van het ziekenhuis Lennox Hill in New York. In de trailer van de serie Lennox Hill zie je in de eerste 10 sec een sneak preview. In de serie zelf komt in beeld wat ze nog meer doen in aanloop naar de start van de operatie. Er wordt gestart met de introductie van de patiënt. Anders dan anders. In plaats van een medisch verhaal volgt een beschrijving van wie de persoon in kwestie in het dagelijks leven is. Dan wordt er gevraagd aan het team om present te zijn en gefocused. Vervolgens wordt er afgesloten met een kort moment van stilte en bezinning, voordat het team aan de slag gaat. Hier zie je en kun je haast door het scherm heen voelen, hoe present zijn het verschil maakt.

Als ik dit zie dan kan ik niet anders dan er vertrouwen in hebben dat de patiënt het allerbeste krijgt, alle zorg en aandacht die nodig is. In slechts een 1 of 2 minuten weet de leider van het operatieteam de optimale concentratie en aandacht op te wekken voor een geslaagde operatie. De optimale omstandigheden voor de beste resultaten zijn neergezet.

Als ik dit zie, stel ik me ook voor wat er zou gebeuren als we dit op meer plaatsen zouden doen. Een moment van bezinning, om daarna aan de slag te gaan met de belangrijke taak die voor je ligt. 

In mijn visie lees je meer over hoe ik kijk hoe present zijn het verschil maakt.

#presence #bewustzijn #aandacht

0 reacties