Studiecoach HBO WO online

Als je vastloopt tijdens je studie, help ik je als studiecoach HBO WO (online of in mijn eigen praktijk) weer op weg. Bijvoorbeeld wanneer het nog niet lukt om je scriptie af te ronden, of je stage goed te doorlopen. Of wanneer je tijdens je studie keuzes moet maken. Momenten waarop je echt kunt vastlopen en het even niet meer ziet.

Ik help je door te kijken naar welke patronen er spelen. Patronen die verhinderen dat je verder komt. Je kunt het zien als een groefje in een langspeelplaat, waarin je vast blijf zitten. Wanneer helder is wat jouw “groefje” is, is ook helder wat een goede volgende stap is om eruit te komen.

Veelvoorkomende reden om vast te lopen:

  • lat hoog leggen voor jezelf
  • te ingewikkeld maken, waardoor hoofd- en bijzaak niet meer goed gescheiden zijn
  • faalangst (is wat ik doe wel goed genoeg)
  • onzekerheid over eigen kunnen (kan ik dit wel?)
  • moeite met kiezen, bang het verkeerde te kiezen

Zelf heb ik als student ook ervaren hoe het is om vast te lopen en dat het helpt om hulp in te schakelen. Ik legde de lat voor mijzelf te hoog. Daardoor bleef ik aarzelen en twijfelen of het wel goed genoeg was en bleef ik mijn scriptie steeds uitbreiden en aanvullen. Door inzicht te krijgen in mijn patroon kon ik er anders mee omgaan en met vertrouwen mijn scriptie inleveren en afstuderen!

Ervaring van Helmer (student HAN): 

Ik klopte bij Jesse aan wegens het feit dat ik vastliep tijdens het schrijven van mijn scriptie. Negatieve gedachten haalden mij weg van het doel en zorgden ervoor dat ik andere dingen ging doen. Tijdens de coaching heb ik geleerd om op het moment dat er negatieve gedachten in mij opkwamen deze te vervangen door positieve gedachten. Door kleuren te verbinden aan de gedachten leerde ik spelenderwijs de barricade weg te nemen en realistische gedachten de boventoon te laten voeren. Zo was ik in staat om mijn scriptie succesvol af te schrijven en af te studeren.’’
Resultaat jaar later: “Heb overal goede zin in, ben mijn faalangst eigenlijk amper tot niet tegengekomen. Leef meer in het heden en houdt een realistisch perspectief voor ogen.”

In mijn coaching maak ik gebruik van mijn ervaring en kennis van NLP, systemisch werk, holding space en transformational presence

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Op mijn pagina transformational coaching lees je welke opties ik heb.

Kennismaken of een afspraak maken? Bel me (06-53271999) of neem contact met mij op via mail of bericht

NB: Als studiecoach HBO WO werk ik online of vanuit mijn eigen praktijk in Hengelo GLD, op een fijne rustige plek in de natuur.

0 reacties